Броят на загиналите от земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер в

...
Броят на загиналите от земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер в
Коментари Харесай

Стотици загинали и хиляди ранени след земетресението в Афганистан

Броят на загиналите от земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер в западен Афганистан в събота набъбна до към 120 души, съобща Агенция Франс Прес, като цитира локалните управляващи. Повече от 1000 други са били ранени при бедствието. Геоложката работа на Съединените щати заяви, че епицентърът е бил на 40 километра северозападно от най-големия град в района Херат и е бил последван от осем вторични труса с магнитуд сред 4,3 и 6,3.
Прочетете още
" Досега повече от 1000 ранени дами, деца и остарели жители са включени в нашите записи и към 120 души са изгубили живота си ", сподели ръководителят на ръководството на бедствия в провинция Херат Моса Ашари пред Агенция Франс Прес.

Местни жители напуснаха постройките в Херат към 11 сутринта, когато земетресенията започнаха. Говорителят на органа за ръководство на бедствията молла Ян Сайек сподели пред Агенция Франс Прес, че се чака броят на жертвите " да нарасне доста ".

" Има някои региони, които са изцяло срутени, сподели той. Хората към момента са затрупани под руините. Хуманитарните организации се пробват да доближат региона. "

Припомняме, че мощни трусове удариха три точки по света през днешния ден. Сред тях бе и Афганистан. Западен Афганистан бе ударен от поредност мощни трусове в рамките на час и половина. Най-силният регистриран трус е с магнитуд 6,4 по Рихтер. Усетени бяха още пет труса с магнитуд в този диапазон съгласно данните на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Херат, на 120 километра източно от границата с Иран, се счита за културна столица на Афганистан. Това е столицата на провинция Херат, дом на към 1,9 милиона души съгласно данни на Световната банка от 2019 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР